Feltöltődés a különleges Zöld-foki szigeteken

Feltöltődés a különleges Zöld-foki szigeteken, Zöld-foki Köztársaság, 2018-05-12, Félpanzió
Feltöltődés a különleges Zöld-foki szigeteken
Időpont: 2018-05-12 - 2018-05-20
Időtartam: 9 nap
Közlekedés: repülő
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Tengerparti
199 500 Ft ()  -0 %
Utazás száma: 52386375

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Rövid leírás
Nyaralás, pihenés Közép - Afrika vonalábanTengeri, szárazföldi és repülős kirándulásokBúvárkodási, quadozási lehetőség a szigetenKülönleges ország, egyedi hangulat
Program

1. NAP: BUDAPEST – ZÖLD-FOKI SZIGETEK (SAL SZIGET)


Menetrend függvényében, átszállással utazás a Zöld-foki-szigetek (Cabo Verde) turisztikailag egyik legnépszerűbb szigetére, Sal szigetre. A helyiek jelmondata: „No stress” amit mi is megtapasztalhatunk. Érkezés után transzfer a szállodába (7 éj).


2. NAP: SZIGETTÚRA


Ezen a napon a Sal felfedezésére indulunk. A sziget maga vulkanikus eredetű, a szigetcsoport legrégebbi tagja. Az északi részét sziklák borítják, míg délen fehér homokos strandok várják a turistákat. A sziget nagyon kedvelt célpont a vízi sportok szerelmeseinek. Napunk első állomása a különleges Murdeira-öböl, mely után a Sal fővárosába, Espargosba megyünk, ahol teszünk egy rövid sétát. Ezután Palmeira bájos halászfalujába indulunk, ahol ízelítőt kapunk a helyi halászok sajátos életmódjából, megcsodálhatjuk a különböző színekben pompázó házaikat is. Délután észak felé vesszük az irányt Buracona szépséges vulkanikus medencéihez. Minden nap egyszer egy rendkívül különleges természeti jelenség zajlik le itt, ha szerencsénk lesz, ezt is látni fogjuk. Ezt követően keresztülutazunk a sivatagon és Terra Boa termékeny földjére érünk, majd napunk egyik leglátványosabb része. Ez egy „Tűzkő” mely sóbánya egy vulkáni kráter közepében. A víz itt majdnem olyan sós, mint a Holt-tengernél. Aki szeretné, ki is próbálhatja és megmártózhat ezen a nagyon különleges helyen. Rövid szabadidő, majd Santa Maria városába utazunk, ahol egy kellemes sétát teszünk. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába.


3. NAP: KATAMARÁN TÚRA


Ezen a napon egy kb. félnapos fakultatív kirándulásra indulunk katamaránnal. A nyugati partszakasz mentén hajózunk északra és élvezzük a hullámokat. Utazásunk során egyszer kikötünk, amikor lesz lehetőség úszni és búvárkodni is. Programunk során korlátlan az ital (üdítő, sör) és a rágcsálnivaló fogyasztás. Programra jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél. Fakultatív katamarán túra (jelentkezés a helyszínen): kb.: 50 €.


4. NAP: QUAD TÚRA


Reggeli után, aki szeretne, pihen a szállodában és a tengerparton, aki viszont egy élmény dús programra vágyik, az egy kb. 3 órás quad túrára jöhet velünk. Rövid eligazítás után Santa Maria-ból indul a csapat, majd folytatjuk utunkat a régi sóbányákhoz a Kite tengerparti szakaszon keresztül. Gyönyörködhetünk a Serra Negra vulkanikus hegyvonulatban miközben átszeljük a szigetet. Eljutunk a Murdeira-öbölhöz, majd a nyugati parton jövünk vissza a kiindulási helyünkre. A programra jelentkezés a helyszínen. A részvételhez érvényes magyar járművezetői engedély szükséges! Fakultatív quad túra (jelentkezés a helyszínen): kb.: 75 €.


5. NAP: PIHENÉS


Szabadprogram, pihenés, fürdőzés. Aki szeretne, ezen a napon is elmehet fakultatív programokra, mint például búvárkodás, lovaglás, jet-ski stb… Ezekre a helyszínen az idegenvezetőnknél lehet jelentkezni.


6. NAP: SAL – SÃO VICENTE – SAL


A reggelit követően fakultatív kirándulás keretében átrepülünk São Vicente-szigetre, melynek hangulata magával ragadó Egy teljesen egyedi világba csöppenünk bele. A sziget a kultúra, a zene, a művészek és a sokszínűség fellegvára, sokan a „kis Brazíliá”-nak nevezik. Először Mindelo városába megyünk, itt született Cesária Évora világhíres énekesnő. A települést a portugálok alapították, majd angol gyarmatterület is volt, ennek nyomán épült például a Belém torony mása. Mindelo egy igazán különleges egyvelege a régi házaknak, színes épületeknek és piacoknak, érezhető az egykori gazdagság, amikor hemzsegtek a művészek, vállalkozók a városban. Ezután a sziget legmagasabb pontjára megyünk, Monte Verde-re. 750 méter magasról gyönyörű rálátásunk lesz Mindelora. Fürdőzésre is lesz lehetőség. A délutáni órákban látni fogjuk Calhao kialudt vulkánját, majd Praia Grande csodálatos fehér homokos tengerpartjára érkezünk. Útközben lesz lehetőség helyi termékeket vásárolni, mint például lekvárok, kekszek, italok. Majd visszarepülünk Sal-ra, az esti órákban visszaérkezés a szállodába. Fakultatív kirándulás repülővel São Vicentere: kb. 260 €. Aki nem jön a fakultatív kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés Sal szigetén.


7. NAP: PIHENÉS


Pihenés, fürdőzés egész nap.


8. NAP: SAL – LISSZABON


Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és utazás Lisszabonba. Itt átszállás. Éjszaka a repülőn.


9. NAP: LISSZABON – BUDAPEST


A hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a fakultatív programok költségét és a helyi borravalókat nem!


Oltásokkal kapcsolatos információkat a weboldalunkon találják.


A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.


Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI